Morotsbullar
Idag var jag såpass mycket bättre så att jag kände att jag orkade baka :) Vi hade dock inte socker hemma så det fick bli morotbullar istället. Nyttigare ;) De blev jättgoda!

Bullarna inne i ugnen

Färdiga!! ;)
Recept:
Ca. 12 st
1 stor morot, 100 gram
2 1/2 dl mjölk
25 g jäst
1 msk milda flytande margarin
3/4 tsk salt
1 msk ljus sirap
8 dl vetemjöl
Pensling:
filmjölk och solrosfrö
Gör såhär:
- Skala och finriv 1 stor morot
- Värm upp 2 1/2 dl mjölk i en kastrull till 37 grader
- Smula sönder jästen och häll sedan i lite av den 37 gradiga mjölken
- Tillsätt sedan resten av mjölken, 1 msk flytande margarin, morot, 3/4 tsk salt, 1 msk ljus sirap och nästan allt mjöl, spara 1/2 dl till utbakningen.
- Arbeta kraftigt ihop till en deg
- Strö över lite mjöl och låt sedan degen jäsa i 30 minuter.
- Efter 30 minuter ta ur degen ur bunken och knåda lite. Dela den sedan i två delar och rulla ut dem till jämntjocka längder.
- Dela varje längd i sex bitar och rulla till bullar som ska läggas på en bakplåtspapperklädd plåt.
- Sätt ugnen på 225 grader
- Lägg över en bakduk på bullar och lår jäsa i 30 minuter
- Pensla bullarna med filmjölk och strö över lite solrosfrön.
- Grädda sedan bullarna i ugnen i 10-12 minuter.
- Låt sen bullarna svallna på galler under en bakduk.
Hade inget att göra så jag skrev ner receptet till er ;)
Kommentarer
Trackback